Obvestila

 VPIS 2020/2021

Predšolska glasbena vzgoja – otroci stari 5 let

Glasbena pripravnica – otroci stari 6 let (oz. 1 r. OŠ)

Instrument in nauk o glasbi – otroci stari 7 let (oz. 2 r. OŠ)

Plesna pripravnica  – otroci stari od 5 do 8 let

Balet – otroci stari od 9 let naprej

Za vpis v plesno pripravnico, balet, predšolsko glasbeno vzgojo ali glasbeno pripravnico Izpolnite VPISNI LIST ali VPISNI LIST (Word), ter ga pošljite na tajnistvo-gssg@guest.arnes.si

Za vpis v 1. razred instrumenta in nauka o glasbi izpolnite SPLETNO PRIJAVNICO.

 

Spoštovani starši,
v tem tednu vas bodo kontaktirali učitelji vaših otrok, da se dogovorite glede pouka na daljavo, ki se bo začel izvajali od 23.3.2020 do preklica.
Hvala za razumevanje.
Spoštovani,
na podlagi razglasitve epidemije in okrožnice MIZŠ bo šola od 16. 3. 2020 do 29. 3. 2020 zaprta. Ukrep se lahko tudi podaljša, o čemer boste obveščeni po medijih in na spletni strani šole.
Starše prosimo, da so v tem času otroci doma, da omejijo kontakt s starimi starši in člani družine, ki so bolni in imajo kronična obolenja.
Za vse nadaljnje informacije spremljajte obvestila na spletni strani Glasbena šola Slovenj Gradec.
Vse dobro!
ravnatelj Aleksandar Đukanović

OBVESTILO O PRIPOROČLJIVIH PREVENTIVNIH RAVNANJIH ZARADI KORONAVIRUSA

 Spoštovani starši, učenci in vsi zaposleni na šoli!

V skladu z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in trenutno veljavnimi navodili pristojnih institucij smo na GLASBENI ŠOLI Slovenj Gradec sprejeli preventivne ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 (koronavirusom) je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ):

 • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopnaza razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.
 • Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb potrebujemo tudi vašo pomoč. Pri tem nam lahko pomagate tako, da skupaj naredimo nekaj stvari:

 • Naučimo otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo (glejte priložen letak).
 • Naučimo otroke, da kašljajo in kihajo v robček (naj jih imajo pri sebi) ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri sebi (glejte priložen letak).
 • Ne pošiljajte bolnih otrok v šolo. Bolan otrok ne sodi med zdrave. Če bo otrok zbolel v šoli, boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve.

V primeru kakršnih koli vprašanj ali pojasnil nas lahko pokličete na tel.: 040 982 383; več informacij v zvezi s koronavirusom pa lahko najdete na spletnih straneh NIJZ.                            https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sar-cov-2019

SLOVENSKIM DRŽAVLJANKAM IN DRŽAVLJANOM, KI SE NAHAJAJO NA OBMOČJIH, S KATERIH POROČAJO O OKUŽBAH S KORONAVIRUSOM, SVETUJEMO PREVIDNOST PRI VRAČANJU DOMOV.ČE SE VAM BODO V OBDOBJU 14 DNI PO VRNITVI POJAVILI BOLEZENSKI ZNAKI VROČINA IN KAŠELJ ALI OBČUTEK TEŽKEGA DIHANJA, OSTANITE DOMA TER SE IZOGIBAJTE STIKOM Z DRUGIMI LJUDMI. PO TELEFONU SE POSVETUJTE Z ZDRAVSTVENO SLUŽBO, OB TEM NAVEDITE POTOVANJE.

V upanju na zdravje in dobro počutje vseh, vas lepo pozdravljam.

Ravnatelj: Aleksandar ĐUKANOVIĆ

 KLARA LUŽNIK

Glasbena šola Slovenj Gradec nadaljuje z organizacijo koncertov svojih bivših učencev.

V petek, 6. marca ob 18.30 bo nastopila Klara Lužnik, odlična mlada pianistka, ki je končala Glasbeno šolo Slovenj Gradec pri profesorici Amri Kabil Đukanović. Glasbeno pot je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru v razredu profesorice Planinke Atić. Klara je dobitnica veliko nagrad na klavirskih tekmovanjih doma in v tujini. Nastopila je na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbenik 2020, pred kratkim pa je imela koncert z Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Program koncerta je sestavljen iz del J. S. Bacha,  L. van Beethovna, F. Chopina in A. Scriabina.

3. GLASBENA DELAVNICA ZA OTROKE SPOZNAJMO GLASBO

PEVSKI VEČER – zaradi bolezni PRESTAVLJEN

Glasbena šola v sodelovanju z JSKD Območno enoto Slovenj Gradec in Kulturnim društvom Slovenj Gradec prireja pevski večer, ki bo v soboto, 15.2.2020 v dvorani glasbene šole ob 19.uri.
Nastopil bo ženski vokalni kvintet Cantabile pod vodstvom Vanje Mori, v goste pa prihaja moški vokalni kvintet Aeternum iz Prekmurja.
Koncert posvečen 160. obletnici rojstva Huga Wolfa.
Prijazno vabljeni.

ODDELEK SOLOPETJA

RAZSTAVLJENI MOZART

V ponedeljek 27. 1. 2020 ob 18.30 nas bo v Glasbeni šoli Slovenj Gradec obiskal Wolfgang Amadeus Mozart, skladatelj, ki je živel in ustvarjal v 18. stoletju, v času glasbenega obdobja dunajskega klasicizma. Glasbena šola organizira koncert na rojstni dan Wolfganga Amadeusa Mozarta. Koncert pod naslovom »Razstavljeni Mozart» bo izvedel godalni kvartet »Dissonance», ki ga sestavljajo člani Orkestra Slovenske filharmonije (Janez Podlesek – violina, Matjaž Porovne – violina, Oliver Dizdarević- viola, Klemen Hvala-violončelo). Hudomušne recitacije pa bodo izvedene v interpretaciji igralca Dejana Pevčevića v vlogi Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Zaradi omejenega števila obiskovalcev, so zaželene rezervacije brezplačnih vstopnic v tajništvu šole, na številki 02 88 41 991 ali 040 982 383, med 8. in 14. uro.

2. JAVNI NASTOP

ŠKRAT NOTKO NA OBISKU V GLASBENI ŠOLI
LI KATARINA DAFNA & LUKA BORKOVIĆ

EMINENT DUO

BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT

ODDELEK HARFE

ODDELEK HARMONIKE

ODDELEK GODAL

1. JAVNI NASTOP
ODDELEK TOLKAL, TROBIL IN KLAVIRJA
ODDELEK PIHAL

ODDELEK BRENKAL IN GODAL
GLASBENI SVET TOLKAL, TROBIL IN PIHAL

 

ŠOLSKO LETO 2019/2020

Podelitev urnikov za šolsko leto 2019/2020 bo v ponedeljek, 2.9.2019 ob 16.uri pri učiteljih.