Obvestila

VOŠČILO 2021
https://padlet.com/andrejsvab77/ft404wfvdp4ddsj3
Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 16.11.2020 dalje

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 19.10.2020

LJUBLJANSKI KLAVIRSKI TRIO IN KATJA

Ljubljanski klavirski trio sestavljajo Sijavuš Gadjiev – klavir, Igor Mitrović – violončelo, Vasilij Meljnikov – violina ter sopranistka Katja Konvalinka.

Zaradi omejenega števila obiskovalcev je potrebna rezervacija brezplačnih vstopnic v tajništvu šole, na številki 02 88 41 991 ali 040 982 383, med 8. in 14. uro. Po navodilih NIJZ je ves čas potrebna maska, razdalja ter razkuževanje.

ZAČETEK POUKA 2020/2021

Spoštovani!

Pred nami je novo šolsko leto, v želji, da bo prvi šolski dan in v nadaljevanju vzgojno izobraževalni proces potekal kar se da nemoteno in v skladu z vsemi priporočili, vas seznanjamo z navodili glede same organizacije pouka.

Hišni red

OBVESTILO O PRIPOROČLJIVIH PREVENTIVNIH RAVNANJIH ZARADI KORONAVIRUSA

 Spoštovani starši, učenci in vsi zaposleni na šoli!

V skladu z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in trenutno veljavnimi navodili pristojnih institucij smo na GLASBENI ŠOLI Slovenj Gradec sprejeli preventivne ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 (koronavirusom) je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ):

 • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopnaza razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi.
 • Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb potrebujemo tudi vašo pomoč. Pri tem nam lahko pomagate tako, da skupaj naredimo nekaj stvari:

 • Naučimo otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo (glejte priložen letak).
 • Naučimo otroke, da kašljajo in kihajo v robček (naj jih imajo pri sebi) ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri sebi (glejte priložen letak).
 • Ne pošiljajte bolnih otrok v šolo. Bolan otrok ne sodi med zdrave. Če bo otrok zbolel v šoli, boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve.

V primeru kakršnih koli vprašanj ali pojasnil nas lahko pokličete na tel.: 040 982 383; več informacij v zvezi s koronavirusom pa lahko najdete na spletnih straneh NIJZ.                            https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sar-cov-2019

SLOVENSKIM DRŽAVLJANKAM IN DRŽAVLJANOM, KI SE NAHAJAJO NA OBMOČJIH, S KATERIH POROČAJO O OKUŽBAH S KORONAVIRUSOM, SVETUJEMO PREVIDNOST PRI VRAČANJU DOMOV.ČE SE VAM BODO V OBDOBJU 14 DNI PO VRNITVI POJAVILI BOLEZENSKI ZNAKI VROČINA IN KAŠELJ ALI OBČUTEK TEŽKEGA DIHANJA, OSTANITE DOMA TER SE IZOGIBAJTE STIKOM Z DRUGIMI LJUDMI. PO TELEFONU SE POSVETUJTE Z ZDRAVSTVENO SLUŽBO, OB TEM NAVEDITE POTOVANJE.

V upanju na zdravje in dobro počutje vseh, vas lepo pozdravljam.

Ravnatelj: Aleksandar ĐUKANOVIĆ